Idag har jag hjälpt Lotta med viktiga papper... det är ett stort bestyr och huvudbry.
Efter det ett besök till Landerholms bageri... med hem kom två STORA semlor.
Så maken och jag har haft fest tillsammans med en söt liten blåmes.
Fast blåmesen festade på en smarrig talgboll utanför köksfönstret.
Tro det eller ej! Det är fredag igen... firar med en semla.
-1° och vitt med pudersnö som på semlans lock.
Ja, idag är det faktiskt 18 dagar kvar till dagen D. Kanske tänkte du på något annat?
Men jag tänkte på Fettisdagen!
Den dagen vi egentligen SKA äta semlor!
Visserligen har det funnits semlor i veckor på stans bagerier och caféer.
Men som sagt... dagen är ännu inte här!
Men jag ÄR redan DÄR! Har fuskat massor som vanligt!
Allt gott till dig min kära läsare!
Trevlig helg och kram till alla... Anna
❤
(bilder fotade av mig)
6 kommentarer:
Vilka fina bilder på blåmesen och såklart semlan 😋.
Jag köpte några släta bullar på Mercadona och tänkte göra oss en varsin semla någon dag. Jag gillar verkligen den bullen precis som du gör.
Ha en fin lördag nu.
Här var det +5 när vi vaknade och nu har solen kommit upp och det är +14 just nu.
Kram Carin
Vilken gullig liten blåmes som festar på talgboll och vilken smarrig semla :)!
Här i Stockholm skiner solen på en blå himmel och det är -3 grader ute. Underbart.
Trevlig helg! Kram, Annika
Hej Carin! Du som är så flink med fingrarna kommer fixa riktigt goda semlor. Idag strålande SOL och -4 grader.
KRAM
Hej Annika! Visst är blåmesen söt. En liten favorit! Även hos mig är det strålande sol och blå himmel, underbart!
KRAM
När jag växte upp så åt man bara semla på Fettisdag så jag håller mig till den traditionen. Alltid skidutfärd med skolan den dagen och till matsäcken lades en strut med knäck. När man blev tonåring så var det alltid pjäxdans på kvällen i någon by ibland så åkte vi buss i 24 mil tor :)
Tack för dina fina bilder och önskar en fortsatt fin helg.
Mvh/ Berit
Hej Berit! Kan sakna gamla traditioner. När jag var liten var semlan absolut inget fikabröd. Jag fick det som mellanmål till varm mjölk i en djup tallrik. Semlan åts med sked. Tror inte det fanns semlor innan fettisdagen. Den dagen var stor🤍
KRAM
Skicka en kommentar