torsdag 21 juni 2012

simply breakfast

Gårdagens frukost avnjöt jag på min SOLIGA balkong! Detox-te i muminmugg...
...till ägg, bacon, champinjoner, gräslök, myntablad och tomater!
Just nu är min balkong som en midsommaräng... blommiga kuddar och duk från Hemtex. 
Godisrandiga stolsdynor och kuddar från Himla som inte syns på bild.
 Jippy, igår kom taxfreekatalogen... älskar't! Har gjort några beställningar... visade mannen när han kom hem och han bara log! Var INTE lika exalterad som jag! Tänk att män och kvinnor är så olika! Visst är det kul att kryssa i saker som vi absolut inte kan vara utan från kataloger?
 I måndags blev det frukost på sängen! Stekt ägg kryddat med italiensk salladskrydda och en klick mascarpone med limepeppar och en halv tomat. En kopp kaffe med kaffegrädde!
Jag bläddrade i Böckernas klubb, mannen vill ha månadens bok om Raoul Wallenberg. Ja, den verkar spännande! Vilken fascinerande man... vilket levnadsöde! Vilken hjälte!
På tallriken ser du färsk lök, paprika, oliver och ägg med örtkryddor o lite salt stekt i olivolja! Till det naturell keso med tomatskivor och färskaste Femina! Allt avnjöts i sängen till regnsmatter mot fönsterrutorna isöndags.
För ett par dagar sedan började jag med LCHF! Har testat det lite halvhjärtat tidigare... har varit lite skeptisk! Men nu så tänkte jag köra det över sommaren! Om det ska ge något resultat måste jag vara stenhård och konsekvent, får inte fuska! Har läst på lite grann... de första dagarna blir man väldigt trött och det har jag märkt! Men inte ett gram har jag gått ner!

Nu är det så att jag har aldrig varit överviktig och gillar INTE att prata om vikt! Men när man närmar sig 50 och klimakteriet känner man något som inte känns igen... känns inte bra! Kroppen ändras självklart och jag vill absolut inte se ut som när jag var 20! Men det är inte kul när allt sätter sig på ansiktet och MAGEN!

Jag är 172cm lång och jag får inte komma över 70 strecket! Just nu står vågen på 69kg! Jag har MIN trivselvikt! När JAG känner mig harmonisk och glad med mig själv och min kropp! Jag är som finast när jag väger 62kg... jag är glad om jag kommer ner till 65 iallafall! Men det är som om kroppen vill väga 69! Det kanske är min 50 årsvikt! Bara att gilla läget! Nej, mitt mål är 62-63kg! För tio år sedan när jag var 39 år vägde jag 57 kg! Så smal vill jag absolut inte vara. Nu sätter jag punkt om viktprat!! Det sitter på insidan och vi är värdefulla precis som vi är! Bara vi själva mår bra!

  • morgonyogan avklarad
  • bloggar
  • strax frulledax
  • rask solig promenad

(foton av mig )

17 kommentarer:

Anonym sa...

Är du 172!!!
Jag har uppfattat dig som en kortis. Så fel man kan ha. Jag trodde du var typ 160 lång och vägde 50 kg. SATS har så många bra slogans. Jag tränar inte för att bli ung, jag tränar för att bli gammal. Med bild på en äldre man. Jag tränar inte för att se ut som 20. Jag tränar och tänker på kosten för att jag vill bli stark och orka. Länge. Det är inget konstigt med det. Jag kör lchf och har gjort seddan 2007. Jag äter visserligen bröd. Det är min svaghet. Men inte andra kolhydrater. Det har jag inga problem att vara utan. Potatis är ju förstås gott så här på sommaren och det blir det en gång i veckan. Eftersom jag har hållit på så länge så behöver jag inte någon strikt inledningsfas, så jag kan unna mig sånt. Jag hoppas du lägger lchf åt sidan när du åkter till Grekland. Tänk en lätt lunch, lite gott lantbröd och ett glas kallt vitt vin. Mums. Kram Sahra

Channal sa...

hahaha 160cm/50kg... liten och nätt!! hahaha, nej så är det inte!!! Så du kör LCHF, jag har hört att man inte behöver vara så strikt efter ett tag! Jag har kommit igång bra nu. Men inget händer på vågen! Snart borde jag märka något! Bröd saknar jag inte, har aldrig varit någon fan av det! Det har faktiskt gått förvånansvärt bra!

Visst är det så! Jag tränar för att bli gammal och stark! Jag vill vara tillfreds med mig själv i både kropp o själ!

KRAM!

Kakaobönan sa...

Önskar jag hade din karaktär. Jag börjar och börjar och börjar och börjar igen med att äta rätt och röra på mig. Nu äter vi bra mat men tyvärr lite för mycket godsaker däremellan. Har så lätt att känna att jag "duger" och det gör jag men jag väger betydligt mer än du och är kortare så några kilo vill jag verkligen ha bort. Jag får väl börja efter midsommar igen...

Taxfree-katalogen har jag också fått. Visst är det kul att kika och beställa lite som ligger i stolen när man kliver på planet?! När åker ni?

Kram

Channal sa...

Känner igen det där! Börjar o börjarom! Vi är två livsnjutare av god mat! Men nu känner jag att jag måste tänka till! Jag kan inte längre proppa i mig som jag har gjort tidigare!

Oh ja, jag älskar taxfreepåsen på flygplanssätet! Vet att mannen gör det också innerst inne :-) Vi åker den 16/7!

KRAM!

Kakaobönan sa...

Hanna och jag åker den 17/7 men vi är bara borta i en vecka. Tänkte försöka få till att vi kanske kunde träffas nåt i sommar. Endera på halva vägen i Nyköping eller om jag kommer ner till Norrköping. Vad säger du om det? Kanske när vi kommit hem ifrån våra resor?!

Channal sa...

Absolut Pia! Det skulle vara jättekul! Jag hör av mig på fb när jag kommer hem från Grekland! LOVAR!! Nyköping tycker jag om! Halva vägen var! Kanske vi kan få med oss Sahra också! Skulle vara kul att få visa Norrköping med! Vi har ju pratat om det här sedan i höstas! KRAM!!

Channal sa...

Du Sahra måste ju vara proffs på LCHF! Nu säger min dotter att man INTE får äta röda grönsaker och INGEN frukt! Stämmer det? Vet att socker ska fetbort! Men frukt! Kanske därför det inte har hänt något på vågen.

Det kommer att bli jobbigt att inte få äta frukt och röda grönsaker! Tänk solmogna röda grekiska tomater, stora solmogna persikor, mango och ananas! Mycket tuffare än att inte äta bröd o potatis!

Annika sa...

Jag skulle inte mäkta med LCHF, så mkt som är förbjudet. Men jag hejar på dig iallafall!!
Heja!
Jag gillar VV och tror på dem, vet ju att de funkar eftersom jag gick ner 15 kilo med dem.
Jag tycker du är skitsnygg som du är.
Tycker inte du behöver gå på ngn diet alls.
Men jag förstår ju samtidigt din känsla!
Kramar!!

Channal sa...

VV tror jag också på! Där får man äta allt! Men jag gillar inte att belöningen handlar om mat! De poäng man tjänar in ska man belöna sig med mat! Allt blir så fokuserat på mat med VV!

Tack vad gullig du är. Jag vill ha bort "bara" några kilon som har smugit sig på!

KRAM!!

Yvonne - Frl. Klein sa...

Your breakfast looks yummy and I love mumins! As I was a child, I watch them every week on TV :-)!
Hugs
Yvonne

Sahra sa...

Raring. Din dotter har dessvärre rätt. Ingen frukt första veckorna. Hur det är med röda grönsaker vet jag inte men chili är ju tillåtet.
Jordgubbar måste ju räknas som bär. Hehe. Men egentligen bör du inte äta dem heller. Hallon innehåller mindre kolhydrater.
Behöver du verkligen vara så strikt. Du rör ju på dig mycket. Vågen är meningslös att gå efter. Den säger inget om fettmängd tex. Jag skulle aldrig klara mig utan bär och frukt. Kram

Channal sa...

I love Mumin, they are so sweet! I saw them on TV To :-)) Hugs!

Channal sa...

Hallon! Tack för hallon! Räddaren i nöden!
Ska läsa på lite bättre! KRAM!

Charlie sa ... sa...

Men Anna...nix, jag tycker du är perfekt som du är! Men visst, jag förstår känslan. Gör det du mår bra av!

Härlig frulle. Jag äter mindre bröd nu än tidigare, men helt utan...nej, det vill jag inte. Och jordgubbar vill jag ha så här års. Mycket!

Kram och glad midsommar!!

Channal sa...

Jordgubbarna och färskpotatisen blir jobbiga att vara utan en dag som denna! Får se vad jag har för karaktär! Men bär är väl inte frukt :-) jaja!

Glad midsommar☀ KRAM!

Saltistjejen sa...

Härlig frukost och vilken söt Muminmugg! :-) Det där med vikt är ju ofta just en känsla precis som du säger. Man måste trivas med sig själv. Lycka till!
Och GALD MIDSOMMAR vill jag önska dig idag (fredag och Midsommarafton)!! Hoppas du får en riktigt fin midsommarhelg!
KRAM!
ps jag har skickat en vänförfrågan till dig på FB. Bara så du vet vem den kommer ifrån. ;-)

Channal sa...

Vad kul Saltis! Då syns vi på fejjan ;-)

Midsommarkram❤