lördag 9 mars 2013

Andra dagar...

Igår var det begravning för finaste Marie... solen sken in i kyrkan på kistan som låg i ett hav av blommor. Det var så vackert och sorgligt på en och samma gång. Solosång och gitarrspel av ingen mindre än Peter Johansson. (Han och hans kusin Matilda Hansson har gjort succé runt om i Sverige. De är så duktiga!). 200 personer var i kyrkan för att ta farväl av Marie och hedra hennes familj. Man kan inte låta bli att gråta... sorgen är kärlekens pris
 Efter begravningen var det en minnesstund... det var precis så fägnade som Marie alltid ville ha det. Jag är så glad att jag fick lära känna henne. Hon är min goa svägerskas bästa väninna... så jag har mött Marie genom Lisa under flera år. Men det var via "mannen" som jag kom Marie nära. Han är mycket god vän och kollega till Maries man sedan 70-talet. Min man höll ett fantastiskt tal på minnesstunden. Det var så gripande och jag förstår inte hur han kunde hålla talet utantill. Många kom fram till honom och tackade. De ringde även på kvällen och sa att det var det bästa tal de hade hört. Jag är så stolt över honom. Tänk att lilla jag får sitta vid hans sida. Han är min och enastående... han är något alldeles speciellt. Älskar honom innerligt!
Tänk, för ett halvår sedan var vi på fest hos Marie i deras fina sommarhus i ST:Anna för att fira hennes man som fyllde jämnt! Inte kunde någon drömma om att vi sex månader senare skulle få vara med om detta!

 Var rädd om dem som älskar dig!


Kärleksfull kram till alla... Anna

 Den här sången och många andra vackra sånger sjöng Peter Johansson i kyrkan - Hallelujah!

19 kommentarer:

 1. Å, Anna. Jag blir så tagen. Tårarna kommer. Jag vet ju att livet kan vara så här..så obegripligt. Bilden på Marie i blå klänning en sommardag är så levande.

  Ni fick en vacker minnesstund och det betyder så mycket. Jag förstår att du är stolt över din man. Underbart att ni har varandra.

  Kärlek!
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Så vackert och så sorgligt. Det är så viktigt att ta vara på livet medan det är.

  Kramar Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varje dag är en gåva❤

   Radera
 3. Så sorgligt.. Jag var så sorgsen igår, var på jobbet som vanligt och visste att två unga människor från min hemstad i Värmland begravdes efter att inte ha klarat cancern. Båda två alldeles för unga.. Jag kände inte personerna men jag påverkas så starkt av orättvisan i allt detta hemska.

  Va stront gjort av din man! Bara en sån sak att hålla rösten nåt så när stadig i ett sånt sammanhang.

  Hoppas du får en mysig helg nu!
  Kram Sara

  SvaraRadera
 4. Usch jag blir så ledsen! Kraaaaaam

  SvaraRadera
 5. Så sorgligt.
  Fruktansvärda sjukdom. Känns ibland som rena farsoten, så många som drabbas. Så hemskt.
  Har aldrig hört talas om Peter Johansson, men det här var en av de finaste tolkningarna jag hört av den underbara Halleluja sången! Att först se bilderna på den söta, så levande tjejen och sedan höra hans vackra sång, det blev väldigt gripande och hemskt sorgligt.
  Så starkt av din man att klara att hålle tal. Förstår att du är stolt över honom.

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera
 6. Ja du fy fan. Orättvist. Jävla livet. Ibland. När de tar våra älskade för tidigt.
  Jag förstår att du känner som du gör för din man. Jag känner likadant för min. Han får mig att sträcka lite extra på ryggen. Han är min ryggrad. Håller mig uppe när jag sackar ihop. Det är så det ska vara. Kärleken.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis så... får mig att utvecklas! Kärlek❤

   Radera
 7. så fruktansvärt tråkigt! När man ser biderna.... så hemskt. Har en vän som nyligen blev drabbad...
  Man måste vara rädd om varann! Stor kram Nilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vara rädd om varandra o ställa upp i alla lägen❤

   Radera
 8. Åhhh, fick en klump i halsen.Viktigtast av allt att leva här och nu och njuta av livet man vet aldrig vad som händer stor kram till dig fina Anna/Diana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så upplever jag dig Diana! Du... fångar dagen!
   Kramar!!

   Radera
 9. Tårarna rinner ner från mina kinder när jag läser! vilken otroligt fin begravning och vackra sånger.
  Många varma kramar till dig!!!! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Puss o Kram o Kärlek till dig finaste Felicia❤

   Radera
 10. I love the blog post, and you helped me make such a fun card with it!
  หนังตลก

  SvaraRadera