Kära vänner! Välkommen hem till mig!
Nu känns det i luften att hösten är på väg och det blir fort mörkare på kvällarna.
Snart är det dags att ladda upp inför kyligare dagar... men jag vägrar strumpor!
"Svettas in våren och frysa ut hösten"
På våren klär jag mig hellre lite för varmt än för lätt.
Och på hösten hellre lite för svalt än att ta på mig allt direkt...
Just för att kroppen ska vänja sig vid årstidsskiftet.
Den röda dahlian i järnkrukan kämpar tappert vidare... den blommar och blommar.
Och höstastrarna strålar för fullt i vitt och lila i rabatten vid entrén.
På balkongen ger petuniorna järnet... de verkar inte ha fattat att säsongen börjar ta slut.
Till lunch bjöd maken på lasagne och ett glas rött. Vardagslyx på en fredag... och +20°C, TGIF!
Tomatplantorna och gurkan börjar visserligen se lite trötta och rufsiga ut...
Men vilken skörd de har levererat i år! Och än finns det fler godsaker på gång.
Älskar päron, speciellt gråpäron, och såklart päron i söt form också🍐💛
Efter maten blev det kaffe och en päronbiskvi.
Vi delade på den, men jag hade lätt kunnat ta en hel själv.
Och så dessa dahlior… jag vet inte hur många buketter jag plockat i år.
Hela huset förvandlas till en liten blomsterbutik!
Mamma och pappa har alltid färska blommor hos sig i de gröna glasvaserna!
Till helgen får vi dessutom sällskap av Frank och Alma... våra egna små vitaminsprutor!
Deras föräldrar ska iväg på roligheter, och vi får njuta av bus, skratt och kramar.
Perfekt uppladdning inför hösten!
Må solen lysa på dig min kära läsare var du än är!
Trevlig helg och kram till alla... Anna
❤
(bilder fotograferade av mig)
10 kommentarer:
Anna!💕
Ni har en paradisisk trädgård och ett ljuvligt hem! Så vackra rosor, dahlior och gud vet allt vad som finns hos er...Njutbart inte bara ätbart. Päron är så gott och den där biskvin ...mmmmmmums. Njut av helgen som är på intåg. Så där säger vi nästan på Åland också att svettas in våren och att frysa ut hösten, men lite tvärtom..svettas ut våren och frysa in hösten.
KRAM från mig till DIG!
Karin
Hej Karin! Tack! Vi njuter verkligen av både dofter och smaker. Päron och biskvier går alltid hem här, det är sant!
Så fint uttryckt med årstiderna på Åland… jag gillar verkligen den lilla tvisten med “svettas ut våren och frysa in hösten”. Det känns precis som livet i trädgården också. KRAM
Det är otroligt hur det blommar i år, så helt fantastiskt. Tittar på dina blå astrar och har en mängd men de fått mjöldagg. Igår sprutade och duschade jag med egen lösning, bladen är idag blanka och gröna men om alla knoppar kommer att slå ut undrar jag.
Fina foton som alltid och den biskvin såg inte så dum ut😊maken kom hem med några småbitar från Marabou jag aldrig sett men rätt okej till kaffet. Fint höstväder är det, så trevligt och vad fort månaden går. Kram och trevlig helg.
Ni har det så otroligt vackert! Älskar alla blomster, både ute och inne… Det har verkligen varit ett dahliaår och vi har också njutit här. Älskar att de blir fler ju mer generös man är med dem. Så mycket glädje!
Päronbiskvi är en riktig favorit! Vi äter av våra päron nu, verkligen smarriga. Gott nu när det inte blev något äppelår. Hoppas ni får en riktigt härlig helg tillsammans med de gulliga barnbarnen. Kram!
Hej Monica! Tack! Ja, visst är det fantastiskt med all blomning i år. Hoppas verkligen dina astrar repar sig! Härligt också att vi fått njuta av så fint höstväder. KRAM
Hej Monnah! Tack snälla! Ja, dahliorna har verkligen bjudit på extra mycket glädje i år! Jag kan nästan inte se sig mätt på dem. Så härligt att ni också fått njuta, och päron från egen trädgård är ju helt underbart! KRAM
Halloj!
Vilken trädgård du har som fortfarande levererar både blommor och grönsaker och sedan kommer päron och äpplen.
Eran efterrätt, päronbiskvien såg mycket smarrig ut.
Ha en myshelg nu med barnbarnen.
Kram Carin
Halloj Carin! Här laddar vi för Melodikrysset! Trädgården bjuder på så mycket nu i september! Jag får njuta så länge det varar! Snart har vi vintermånaderna. Päronbiskvien var verkligen god, lite fredagsmys. KRAM
Päronbiskvi.. åh det vattnas i munnen på mig här. Har ätit det en enda gång och minns fortfarande den ljuvliga smaken. Så smart att svettas in våren och frysa in hösten, aldrig hört det tidigare och det tycker jag låter vettigt. Du är klok du. Som vanligt ljuvliga bilder på alla härliga blommor. Hoppas du har en finfin lördagskväll. kram
Go’morron Anna! Tack! Päronbiskvi är verkligen något alldeles extra, förstår att smaken dröjt sig kvar hos dig. Och ja, visst låter det logiskt med att svettas in våren och frysa in hösten! KRAM
Skicka en kommentar