tisdag 25 april 2023

Temperaturen den sjönk...



Kära vänner! Vilka underbara dagar med sol och värme vi fick i helgen.  
Nu har vi en mer normal apriltemperatur, +11°. Saknar solen bara.
Sommarvärme har vi inte varit bortskämda med. Förhoppningsvis vänder det snart igen.
Det blir att sitta inomhus och äta... makens födelsedagsvin passade bra till fisken idag.
Nu under en period dricker jag ingen alkohol... tog bara en mun. Lika gott med bubbelvatten.
När allt är över då kommer vi korka upp en flaska champagne!


Stekt torskfilé med tomat- och baconsås, klyftpotatis och vitlöksyoghurt

Tomat- och baconsås
Fräs 1/2 paket tärnat bacon i en kastrull tills det har fått färg. 
Tillsätt en finhacka bananschalottenlök, en pressad vitlöksklyfta, 
1/2 paket cocktailtomater och 2 msk tomatpuré. Låt allt fräsa ca 3 min. 
Tillsätt 1 tsk paprikapulver, 1 krm socker, 1/2 tsk sambal oelek och 1 dl vatten, låt sjuda ca 10 min. 

Vitlöksyoghurt
Blanda 1 dl matyoghurt, en pressad vitlök och lite salt i en skål.

Torsk meunière - superenkelt och gott
Fisk meunière betyder på mjölnarhustruns vis. Det vill säga fisk panerad i vetemjöl. 
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite citronpeppar. 
Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. 
Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och smör, stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.


Servera nystekt torsk med tomat- och baconsås, klyftpotatis, vitlöksyoghurt och ruccola.



Även om det är ljust ute på kvällen försöker vi mysa till det lite med tända ljus.
Sveriges mästerkock är avslutad. Min favorit Nazuk vann. Nu är det VIP Mästerkockarna på TV!
Hela kändis-Sverige bakar har varit riktigt roligt att följa... bästa säsongen. 
Heja, heja vem vinner ikväll? Filip och Michele eller Daniel och Louise?


Fin kväll till dig min kära läsare!

Kram till alla... Anna

(bilder fotade av mig)  

6 kommentarer:

Monika sa...

Den där såsen till torsk ser supergod ut, helt i min smak. Ska tomaterna tärnas? Ser ut så på bilden.
Kram Monika

Anonym sa...

Hej Monika! Tack! Det var gott med salt rökt bacon till den milda fisken. Jag halverade körsbärstomaterna. När de sjudit länge blev de mjuka o ”försvann” i såsen. Det är tärnad bacon som syns. KRAM

Mamma C sa...

Vilken god middag och såsen lät verkligen supergod. Den ska jag lägga på minnet när vi har fisk.
Hörde från gubben att vädret inte är lika varmt som det var när han kom till Sverige.
Ha en fin onsdag.
Kram Carin

Anonym sa...

Hej Carin! Tack, det var gott! Idag skiner solen och det är riktigt skönt. Men inte som i lördags.

KRAM

Annika sa...

Jag hoppas att värmen komma tillbaka. Vi har också kyligt nu, har tom ett värmeelement på nu. Vill inte sätta på hel systemet med värme. Men det är bra kylslaget i vårt hus.
Så det verkar vara kyligt hos oss bägge.

God mat åt ni iallafall. Mums. Du är en sådan bra kock.
Förstår att du inte vill ha vin nu, men sen så då du är "klar"!!

Kramar!!

Channal sa...

Hej Annika! Tack! Det är kul och rogivande att laga mat. Idag har det varit skönt i solen, men dock bara 7°-10°. Jag läste att vi kommer få en lika varm sommar som vi hade sommaren 2018, Phu! Här hemma har vi 21° inomhus året om. Det är skönt.

KRAM